Samtalsterapi

Den form av samtalsterapi jag utövar går under namnet SER-terapi och består av Intergrativ psykologi dvs. en kombination av Psykodynamiskt, Kognitivt, Humanistiskt och Existentiellt psykologi. SER-terapin utgår från ett helhetsperspektiv där vår kropp, våra behov, våra tankar, våra känslor och vår själ hänger samman och har en påverkan på varandra. SER-terapins betydelse:

S= Samtalsterapi. I min roll som samtalsterapeut arbetar jag förutom med själva samtalet även med följande verktyg. Mindfullness, meditationer, inre visualisering, bild och symbol terapi.

E= Energi Flow Breathing (EFB) är en psykoterapeutisk kroppsterapi där djupandning och mindfullness kombineras. Med hjälp av EFB kan vi lösa upp stress, trauman och spänningar som satt sig fast i kroppen och skapat blockeringar. När vi löser dessa blockeringar ger vi både kropp och själ möjligheten att hitta tillbaka till den egna energin och livskraften.

R= Regressionsterapi. Ordet regression betyder att gå tillbaka. Händelser som skett tidigt i ditt liv, saker som du inte ens minns kan påverka ditt liv idag. Dessa händelser kan blockera och hålla dig fast i gamla mönster och beteende som du inte trivs med. Genom djupavslappning kan vi möta vad det är som står i vägen för att vi ska känna oss psykiskt och fysiskt välmående.

SER- terapi passar dig som vill komma vidare i din personliga utveckling och fördjupa dina insikter om dig själv, har en nyfikenhet på varför saker är som det är, vem du är och vart du vill nå. En viktig del i SER- terapin är att möta känslor, genomleva dessa för att sedan kunna släppa taget om de blockeringar och invanda mönster som håller oss tillbaka. Ibland kan det vara en snårig djungel att reda ut vad som tillhör vårt sanna jag och vad som är invanda mönster och beteende som vi skapat för att passa in.

Tillsammans tittar vi på det som begränsar dig och håller dig tillbaka samtidigt som vi lyfter de bitar som fungerar och som stärker dig.
I SER- terapin får du hjälp att:

  • Bryta gamla mönster
  • Förbättra relationen till dig själv och till andra
  • Hitta din egen kraft och energi
  • Skapa balans och hälsa
  • Bli mer sann mot dig själv
  • Stärka ditt självförtroende
  • Komma över rädslor och fobier
  • Hitta glädjen och livskraften

Jag möter dig med full respekt just där du befinner dig i livet!
Jag har tystnadsplikt och går under lagen för sekretess.

Varmt välkommen att boka ett samtal!

Vill du läsa mer om SER-terapi klicka på länken nedan:

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Boka - Samtalsterapi